Galápagos djurliv

Här är bilder på några av de alldeles speciella djur som finns på Galápagos öarna. Jag var där med Mani några veckor 2012/13. Vi fick åka runt med en naturguide från reservatet som berättade mycket om djuren. Många arter heter rätt och slätt Galápagos…. De finns ingen annanstans (eller på få ställen).

Blåsulan som den heter vankar fram och tillbaka på sina sulor och vill gärna ha hela stigen för sig själv.

 

 

 

 

Vad står på…

Havsiguana med unge. De här urtidsliknande iguanerna lever mer eller mindre ostört. De är inte rädda för människor och man kan kom rätt nära. De är inte mycket för att röra på sig.

Brunpelikanen lever längs Stillahavskusten och kommer ofta flygande i flock över vågorna. De sjunker ner mot vågkammarna en och en, men det verkar inte vara för att fånga fisk. De verkar gilla att komma nära havsbruset.

 

 

Sjölejonungarna kan man inte få nog av. De ligger i sanden och rullar runt. Ibland reser de sig och hoppar iväg på labbarna för att leta mat.

 

Galápagospingviner som simmar vid relingen. Den enda sorts pingviner som lever vid varma breddgrader.

 

 

 

 

 

 

 

Galápagoshöken fotade Mani. Den sitter förvånansvärt länge stilla trots att vi står ett femtontal personer och stirrar på den. Har aldrig behövt rädas folk.

 

 

 

 

 

Det verkar väldigt vilsamt på de här stränderna. Inget livspussel att funta på.

 

 

 

 

 

En landiguana som vi stötte på under en promenad på en av öarna. Lever kvar tack vare att man tömde ön på vildhundar som kommit hit med nybyggare på 30-40-talen. Hundarna höll på att ta kol på iguanerna, men nu kan de ta det lugnt.

Jättesköldpaddorna kan bli närmare 200 år. Den här ville passa på att visa sina käkar för fotouppbådet.

Pragmatiker, om ungen inte hittar sin egen mamma snyltar den på en annan sovande honas spenar.

Lämna ett svar