Lina Lundstedt – utmanande och begåvad 3D-animatör och konstnär

I Lina Lundstedts verk finns en fascinerande kombination av utmanande trots och hypergullighet. Unga kvinnor poserar uttråkat i oansenliga trosor och med små ilskna husdjur. Ibland gestaltas udda fantasifigurer med attityd. Lina Lundstedt behärskar flera olika tekniker och genrer. Tvådimensionella tavlor gjorda i akryl att hänga på väggen och tredimensionella digitala bilder och filmer. Lundstedt har jobbat för Polygon Pictures i Tokyo, Japan. TV-produktionen ’Lost in oz’ som hon varit med och producerat fick en Emmy i kategorin ”Outstanding Childrens Animated Program”.

Slaktarfru av Lina Lundstedt

Känslan i Linas bilder är mångbottnad. Bryderi, motvilja, ömhet, humor, äckel, skönhet…allt  ryms i ett och samma konstverk. Mediet påverkar förstås – de animerade filmer Lina Lundstedt visar på sin webbsida  är mer barnvänliga. Men många gånger är tilltalet en  lek med ambivalensen mellan oskuld och ilska, äckel eller tomhet. Betraktaren är aldrig oberörd.

Gunilla Zuleta

Se animationer av Lina Lundstedt på vimeo.

Om admin

Jag har ett stort intresse för omvärlden, människor och ideologiska, etiska frågor. Mitt hjärta slår för kultur - språk, konst, teater, litteratur och musik. Äkthet värderar jag högt, det falska eller konstlade blir ofta aniti- eller ickeintellektuellt. Det sanna, det riktiga, det vackra och det svåra tilltalar mig. Jag är född och uppvuxen i Stockholm, men har också bott i Västerås, San Diego, Nya Zeeland, Montréal, London och Paris. Jag tror på att nytänk, eftertänksamhet och förtänksamhet är viktigt för framgång, samförstånd och livslust.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.