Radioreportage och program

Här är några kortare utdrag av reportage och inslag jag gjort. Några är från min Radioutbildning från Goldsmiths college.

Gunnar Adler Carlsson om biologins betydelse för krigen, Ålands radio 2000
Ron Coleman on Schizofrenia, London 1998
Rose Center for Earth and Space, New York, SR Vetenskapsradion 2000
Ekonomisk kris i Turkiet, SR P1, 2001
The Religion of Zarathustra, London Goldsmiths college 1998

År 2000 var jag anställd på Ålands Radio som kulturjournalist och gjorde varje vecka ett program som heter Kulturen. Här finns några utvalda klipp att lyssna till.

  1. Min djuriska park, Erik Langert ställer ut på Ålands Konstmuseum, 2000. Intervjun är drygt 2 minuter, därefter spelas Glass spider med David Bowie.

2. Ellika Sjöstrand – videokonstnär från Åland som ställde ut på Ålands konstmuseum, 2000. I intervjun berättar Ellika först om sin videoinstallation, sen frågar jag henne om föreställningar om konstnären i samhället och hur konsten kan tolkas.

 

3.  Havsoratoriet – en opera om kärlek, längtan och havet. Intervju med kompositör Peter Lång.

 

4. Tidlöshet heter den utställning där skulptören Mia Arentz Grastvedt ställde ut sina verk i Helsingfors. Jag intervjuade henne på Åland där hon också bor. Presentatör för programmet är Anders Hallbäck.

 

Morronkulan var en serie för barn på Utbildningsradion. Jag gjorde några program om djur, på begäran från barnpubliken. Här är ett kort utdrag från Trollsländan, 1999.